Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia reparteix 314 llibres de temàtica feminista entre els centres escolars de Dénia, La Xara i Jesús Pobre

Les alumnes Ainhoa Jurado i Clara Ballester guanyen l'I Concurs de dibuix per a punt de llibre

Des de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament es van repartir 314 llibres de temàtica feminista entre els centres educatius de Dénia, La Xara i Jesús Pobre el mes de desembre passat.


Els llibres, en castellà i valencià, que ja es troben a les biblioteques de les escoles i els instituts, pretenen fomentar la igualtat entre dones i homes posant el focus en els joves. Des de la regidoria destaquen el bon acolliment que la iniciativa ha tingut en els centres.


S'han repartit lots de 9 a 12 llibres per a cada etapa educativa (infantil, primària, secundària i batxiller) en tots els centres. Amb títols com El teu cos és teu, El Monstre de colors (educació infantil), Intrèpides, Emocionario, El poder dels xics (primària), Ni per favor ni per favora, Mossegar la poma o Persépolis (secundària i batxillerat).

 

I Concurs de dibuix per a punt de llibre

 

Un altra de les iniciatives en matèria d'Igualtat plantejada en els centres educatius ha estat l'I Concurs de dibuix per a punt de llibre per a alumnat de primària i secundària. Llançat a novembre, les obres de l'alumnat tenien com a temàtica el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre).


En la seua primera edició, el tribunal ha votat com a guanyadores a l'estudiant de primària Ainhoa Jurado Gilabert del Col·legi Scientia Dénia amb una obra amb el títol “Please stop”; mentre que en secundària s'ha premiat l'obra “Si fa mal, no és amor” de Clara Ballester Taverner de l'IES Sorts de la Mar. Ambdues rebran el seu premi en un acte que se celebrarà en els centres el pròxim 10 de febrer. 


Els punts de llibre guanyadors s'han reproduït en format físic, i ja es reparteixen entre els centres educatius i la ciutadania. En total, s'han realitzat 12.000 reproduccions, 6.000 del punts de llibre de primària i altres 6.000 del de secundària. 


Aquestes iniciatives tenen per objectiu sensibilitzar a l'alumnat, eliminant la desigualtat d'oportunitats entre sexes i els estereotips de gènere gràcies a polítiques i estratègies educatives que permeten implantar la transversalitat i aconseguisquen la implicació de tots els agents educadors. Des de la regidoria s'adverteix que és necessari fomentar valors d'igualtat, respecte i tolerància des de la coeducació en totes les etapes educatives, per la qual cosa es convida a continuar treballant conjuntament.


 

L'Ajuntament de Dénia reparteix 314 llibres de temàtica feminista entre els centres esco...
L'Ajuntament de Dénia reparteix 314 llibres de temàtica feminista entre els centres esco...
L'Ajuntament de Dénia reparteix 314 llibres de temàtica feminista entre els centres esco...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina