Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia inicia els treballs d'ampliació de l'àrea d'horts urbans a Torrecremada

Els treballs de creació de noves parcel·les d'horts urbans en la finca de Torrecremada han començat aquesta setmana. Els horts urbans són una iniciativa municipal dirigida, principalment, a la integració de les persones majors i altres col·lectius, que té com a principals objectius fomentar l'agricultura ecològica, produir aliments sans i frescos i recuperar la varietat hortícola tradicional de la regió. Davant la creixent demanda ciutadana, l'ajuntament ha decidit crear ara una nova fase, la tercera, que permetrà als integrants de la llista d'espera existent hui dia disposar de la seua parcel·la per al cultiu, ha assenyalat la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero.

 

La nova fase d'horts urbans se situa en una parcel·la municipal de 3.972,72 metres quadrats, contigua a les dues fases anteriors i situada a la finca de Torrecremada. Segons el projecte redactat per la Regidoria de Transició Ecològica, el terreny donarà cabuda a unes 50 parcel·les d'horts urbans, un mòdul de lavabos i camins i zones comunes i es dotarà de sistema de reg, amb aigua procedent de pou propi, i il·luminació.

 

Els treballs han començat pel desbrossament del terreny i la compactació del sòl. També s'anivellarà l'àrea d'actuació i es realitzarà el clos exterior del conjunt. Es col·locaran portes per als vianants i s'habilitarà una xarxa de camins d'accés a les parcel·les i espais comuns. El termini d'execució previst per a les actuacions és d'un mes.

 

L'actuació ha sigut adjudicada per import de 39.300 euros i està subvencionada parcialment per la Diputació Provincial d'Alacant en la seua convocatòria 2022 d'ajudes per a la realització d'actuacions compreses dins de l'àmbit d'actuació de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius.

Treballs de desbrossament de la parcel·la
Mapa de situació de la tercera fase

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina