Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia i les associacions de taxi consensuen les mesures de millora del servei públic que es posaran en marxa durant 2023

Els grups polítics que integren la Corporació municipal –PSPV, Compromís, PP, Ciudadanos i Gent de Dénia- subscriuen de manera conjunta una nova moció amb huit mesures concretes per a millorar el servei púbic de taxi de la ciutat de Dénia. La proposta s'aprovarà en el ple ordinari d'aquest mes de febrer, previst per al dia 23.

 

L'actual moció presenta algunes diferències respecte a l'aprovada per unanimitat el mes de gener passat. Aquestes modificacions són fruit del diàleg i posterior consens aconseguit amb les dues associacions de taxi locals: Radio Taxi i Cooperativa Taxis Dénia. En una reunió mantinguda fa unes setmanes a l'ajuntament, representants del sector del taxi i de tots els grups polítics de la Corporació, acompanyats de personal tècnic de l'ajuntament, van abordar la problemàtica del servei i van consensuar totes les mesures que ara s'inclouen en la nova proposta.

 

Destaca la incorporació d'un nou punt en el qual s'estableix el compromís de totes dues associacions per a aconseguir la “unificació progressiva del col·lectiu” amb la finalitat d'aconseguir una “major coordinació en el bon funcionament del servei públic de taxi”.

 

Igual que en l'anterior moció, es contempla que les associacions fixen un servei anual de guàrdia permanent, al que s'ha afegit que aquest “serà ampliat en dies festius, estiu i esdeveniments”

 

Quant a la sol·licitud a la Conselleria de Transports d'autorització per a la prestació conjunta del servei amb altres municipis de la comarca com a mesura de reforç, s'ha acordat, i així ho recull la moció, que es realitzarà exclusivament a l'estiu (de l'1 de juliol al 31 d'agost) i amb professionals dels municipis del Verger, els Poblets, Ondara, Pedreguer i Xàbia.

 

En un altre dels punts es recull el compromís de l'ajuntament de fixar tres convocatòries anuals del certificat d'aptitud professional (CAP) del taxi i s'afig el compromís que assumeixen les dues associacions de “fomentar i augmentar la contractació d'assalariats”.

 

El text recull també el compromís de crear una aplicació per a dispositius mòbils (app) específica del servei de taxi del municipi de Dénia que continga, entre una altra informació, la geolocalització dels vehicles, l'assignació de vehicle/matrícula, el temps d'espera, i permeta als usuaris registrar queixes i suggeriments.

 

L'últim apartat de la moció és una altra novetat respecte a l'anterior i estableix que l’Ajuntament de Dénia i les dues associacions realitzaran un seguiment periòdic dels compromisos per a valorar la seua evolució i resultats, particularment a partir del 15 de setembre, amb la finalitat de determinar altres mesures “que redunden en la contínua millora de la qualitat del servei”.

 

L’Ajuntament de Dénia i les associacions de taxi consensuen les mesures de millora del serve...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina