Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Primera assemblea de l’Associació Espanyola de Ciutats Creatives de la UNESCO

Les quatre primeres ciutats que han acabat ja el procés de plena integració en l’Associació Espanyola de Ciutats Creatives de la UNESCO, entre les quals figura Dénia, han celebrat aquest dilluns a Manises la primera assemblea formal amb l’objectiu d’accelerar la  incorporació de les ciutats que estan tramitant el seu ingrés. L’associació es va constituir formalment el mes de setembre passat a Dénia en una trobada que va coincidir amb la celebració del Festival Gastronòmic D*na.

 

Una vegada constituïda l’associació amb els quatre primers membres (Dénia, Manises, Llíria i Burgos), en la primera assemblea s’han modificat els estatuts per poder facilitar l’entrada de més ciutats espanyoles i, d’aquesta manera, afavorir la incorporació de nous membres. El pròxim membre que entrarà a formar part de la associació serà Granada.

 

Entre els temes a tractar es va parlar de la trobada de Ciutats Creatives Espanyoles de 2023, que tindrà lloc després de l’estiu a Valladolid, així com del compromís de dur a terme altra trobada nacional amb l’impuls de la comissió nacional de la UNESCO i el Ministeri de Cultura a Madrid.

 

A l’assemblea van assistir Vicent Grimalt, alcalde de Dénia; Floren Terrades, focal point de Dénia; Vicente Marañón de Pablo, vicealcalde de Burgos; Raquel Puente, focal point de Burgos; Joan Manuel Miguel, alcalde de Llíria; Francesc García, regidor de Turisme de Llíria; Vicent Sesé, focal point de Llíria; Jesús Borràs, alcalde de Manises; Àngel Mora, regidor de Turisme de Manises; Xavier Morant, regidor de Promoció de la Ceràmica de Manises; Marisé Guillen, focal point de Manises i David Prieto, tècnic de Turisme de Manises.

 

La Xarxa de Ciutats Creatives va ser llançada per la UNESCO a l'octubre de 2004, després de la decisió presa pel 170é Consell executiu. Té com a objectiu estimular la cooperació internacional entre ciutats que inverteixen en la creativitat com a motor de desenvolupament urbà sostenible, inclusió social i influència cultural, promovent d'aquesta manera que es treballen sobre el terreny els objectius de la UNESCO respecte a la diversitat cultural.

 

Actualment hi ha 10 ciutats espanyoles integrades en la xarxa UNESCO: Sevilla (Música, 2006), Bilbao (Disseny, 2014), Granada (Literatura, 2014), Burgos (Gastronomia, 2015), Dénia (Gastronomia, 2015), Barcelona (Literatura, 2015), Terrassa (Cinema, 2017), Llíria (Música, 2019), Valladolid (Cinema, 2019) i Manises (Artesania i arts Populars, 2021).

 

 

 

 

 

Primera assemblea de l’Associació Espanyola de Ciutats Creatives de la UNESCO
Primera assemblea de l’Associació Espanyola de Ciutats Creatives de la UNESCO

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina