Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia rep a estudiants del curs Turisme Cultural de la Fundació Cañada Blanch

Divendres passat 27 d'octubre, Turisme Dénia va rebre a la/us estudiants del Curs d'Especialització en Turisme Cultural, organitzat per la Fundació Cañada Blanch, impulsat per la Generalitat Valenciana, a través de Turismo de la Comunitat Valenciana i la Conselleria d'Educació i Cultura, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

 

El Curs d'Especialització en Turisme Cultural sorgeix com un instrument d'aproximació a la riquesa i diversitat cultural de la regió a través dels seus municipis i té lloc entre el 29 de setembre al 15 de desembre de 2023. La vint-i-dosena edició d'este curs té l'objectiu d'especialitzar-se i potenciar un nou sector turístic: el Turisme Cultural. El curs se centra en analitzar la riquesa i gestió en este producte en la Comunitat Valenciana i està dirigit a emprenedors i personal de les diferents administracions que desenvolupen funcions vinculades a la gestió cultural del Turisme o del Patrimoni.

 

 

Al llarg de les sessions presencials i a distància que componen el programa, s'ofereix una mirada completa del turisme cultural com a element dinamitzador i vertebrador de la Comunitat Valenciana. Una programació teòrica i pràctica que gira entorn de tres pilars: el turisme, la cultura i el patrimoni. Mitjançant les diferents ponències, taules redones, casos pràctics i visites-taller, la persona que realitza el Curs d'Especialització en Turisme Cultural aprén sobre la gestió del turisme cultural des de diferents perspectives; gràcies a tots els agents implicats en l'activitat turística d'una regió. A més, el curs inclou tres visites taller a Bocairent, Dénia i Segorbe.

 

 

La visita taller a Dénia va incloure un programa de ponències, realitzades per part del personal tècnic del Departament de Turisme i de l'Oficina de “Innovació i Creativitat” de l'Ajuntament de Dénia, centrades sobre el desenvolupament turístic del destí, els seus productes i la seua evolució, posant l'accent principalment en el producte gastronòmic, i el fet que Dénia forme part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i en la sostenibilitat gastronòmica.

 

Després de les ponències, la/us alumna/us de el curs van visitar l'exposició “L’Art de la Posidònia”, que es pot visitar fins al 5 de novembre a la Casa Marquesa Valero de Palma, juntament amb personal tècnic del Departament de Turisme i de l'Oficina de “Innovació i Creativitat” de l'Ajuntament de Dénia. L'exposició està organitzada per Turisme Dénia al costat dels municipis d'Eivissa i de Cambrils.

 

La/us estudiants van continuar la jornada amb una visita al Mercat de Dénia, per a traslladar-se després a “Els Magazinos”, on el seu gerent, Luis Cañizares, va explicar la història d'aquest espai gastronòmic, així com les activitats culturals i socials que allí tenen lloc. La jornada va finalitzar amb una degustació de la gastronomia denier en el restaurant La Senia, per cortesia de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Dénia rep a estudiants del curs Turisme Cultural de la Fundació Cañada Blanch

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina