Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia serà seu de les proves classificatòries del torneig de robòtica “World Robotic Olympiad”

Es tracta d'una desafiadora competició de robòtica per a resoldre un repte

Dénia serà per primera vegada seu internacional de les proves classificatòries del torneig mundial de robòtica “World Robot Olympiad” (WRO). El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Dénia, Valen Alcalà, i els organitzadors de Diverbot, Javier Gómez Hernández i Ana María Ruiz Palma, han presentat hui, dimarts 21 de maig, la I Competició de Robòtica de Dénia, i han explicat tots els detalls de com funciona el campionat. Ja està obert el termini d'inscripció per a participar en la semifinal que se celebrarà el 15 de juny en el Pavelló Joan Fuster, des de les 9.00 hores fins a les 14.00 hores.

La ciutat serà per primera vegada una de les seus internacionals de les proves classificatòries del torneig oficial de la World Robot Olympiad Spain 2024, que al costat de Castelló seran les úniques ciutats sedes del campionat de la Generalitat Valenciana. Com ha indicat Alcalà, “a través de la robòtica, la ciutat es convertirà en un referent d'oci juvenil alternatiu i saludable i d'innovació amb la celebració de l'esdeveniment. Volem que els nostres joves no sols gaudisquen i es divertisquen, sinó que també adquirisquen valors i habilitats que els preparen per a un futur millor. Per això, ens hem llançat a celebrar la WRO, una oportunitat única perquè els nostres joves experimenten l'emoció de la competència, el valor de l'aprenentatge continu i la importància de la innovació”.

La World Robot Olympiad (WRO) és una competició de robòtica que ajuda estudiants i docents a treballar en grup per objectius, a desenvolupar habilitats i a aprendre matèries relacionades amb la tecnologia de manera pràctica. La competició proposa als participants, d'entre 6 i 19 anys, dividits per edats i projectes, realitzar, resoldre i superar els reptes proposats, aplicant l'enginy. Cada equip, compost per 2 o 3 participants més un entrenador, ha de triar el repte que més li agrade i construir un robot innovador. Com ha indicat Javier Gómez Hernández, “es tracta d'una desafiadora competició de robòtica per a resoldre un repte”.

“Els reptes que hauran de complir els participants estan inspirats a Turquia”, ha assenyalat Ana María Ruiz Palma, “el país amfitrió de la Final Internacional de 2024, i la temàtica serà les ciutats sostenibles”. Hi ha tres categories de reptes, en les quals poden també participar equips que no siguen d'una escola:

- RoboBasic: per a xiquets d'entre 6 i 12 anys, els equips dels quals han de construir robots que resolguen de manera teledirigida missions plantejades sobre un tauler.

- RoboMission: els equips han de construir robots autònoms amb material de Llec per a resoldre missions plantejades sobre un tauler. Té diverses subcategories per edats compreses entre els 8 i els 19 anys.

- FutureEngineers: categoria més exigent de totes, per a edats compreses entre 14 i 19 anys. Un vehicle robòtic ha de conduir de manera autònoma en un circuit que canvia aleatòriament en cada ronda.

El pròxim 15 de juny, ha comentat Alcalà, “serà l'escenari on l'alumnat de centres educatius i participants es reuniran per a competir i demostrar les seues habilitats en robòtica. Este esdeveniment no sols és una competició, sinó una celebració del talent, la creativitat i l'esforç dels nostres joves”.

Des de la regidoria de Joventut de Dénia, es vol involucrar el màxim de centres educatius de la ciutat i de la comarca a participar i al fet que s'inscriguen en les competicions de robòtica, l'objectiu de la qual és acostar a l'alumnat a la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) d'una forma lúdica. Com ha destacat el regidor de Joventut, “la robòtica representa una ferramenta educativa d'immens valor, perquè els estudiants no sols aprenen conceptes clau en la STEM, sinó que també desenvolupen habilitats crucials com el pensament crític, la resolució de problemes i la creativitat. Estos són els pilars sobre els quals es construïx el futur, i estem compromesos a proporcionar als nostres joves les ferramentes necessàries perquè puguen aconseguir el seu màxim potencial”.

Finalment, Alcalà ha agraït el treball fet pels organitzadors de DiverBot, “i només em queda convidar als joves d'entre 6 a 19 anys a gaudir d'esta jornada plena d'inspiració i aprenentatge, però sobretot diversió”.

Les inscripcions ja poden sol·licitar-se, des d'ara mateix fins a 8 de juny, a través de la web www.wroboto.es/inscripciones/. Més informació en la Regidoria de Joventut, Ronda Muralles, 42, en el telèfon 966423700 i/o per email: joventut@ayto-denia.es

 

Dénia serà seu de les proves classificatòries del torneig de robòtica “World Robotic Olympiad”
Dénia serà seu de les proves classificatòries del torneig de robòtica “World Robotic Olympiad”
Dénia serà seu de les proves classificatòries del torneig de robòtica “World Robotic Olympiad”

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina