Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia prepara un dispositiu especial de vigilància i neteja de les platges per a la Nit de Sant Joan

En compliment de l'Ordenança Municipal de gestió i seguretat en l'ús, gaudi i aprofitament de les platges de Dénia, que establix en l'article 57 la prohibició de fer foc a la platja, i per a garantir la seguretat i el compliment de les normes durant la Nit de Sant Joan, s'ha establit un dispositiu de seguretat especial en el qual actuaran de manera coordinada la Policia Local, la Policia Nacional i Protecció Civil, amb un total de 34 efectius.

 

Prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc

 

Es controlaran els accessos principals en les zones de platja per a informar les persones de la normativa i evitar que puguen accedir amb fustes, llenya o altres objectes que servisquen per a fer foc, ja que segons l'article 14, queda prohibit embrutar la platja i depositar qualsevol tipus de residu, moble o estri que puga danyar als usuaris. A més, segons ha informat la Policia Local està prohibit realitzar qualsevol tipus de foc o cuinar a les platges del municipi, segons l'article 11.

 

Així mateix, està terminantment prohibit realitzar qualsevol tipus de soroll a partir de les 12 hores de la nit, que cause molèsties al veïnat.

 

Per part de la Policia Local, el diumenge 23 de juny, es reforçarà el torn a la vesprada amb 3 patrulles i a la nit hi haurà servici de vigilància amb 4 patrulles. A més, a la vesprada, i mentres hi haja llum, el dron de la Policia Local sobrevolarà les platges per a detectar punts d'acumulació de palets i altres elements que indiquen que es farà foc a la platja. Es controlarà també la pràctica de botelló i d'altres accions incíviques

 

Neteja de platges

 

Des del departament de Platges s'ha coordinat amb l'empresa concessionària de la neteja, la disposició d'un camió de suport que, durant la tard-nit del diumenge 23 de juny, recorrerà les platges més concorregudes per a arreplegar els residus que puguen generar-se. Es destinaran a este servici de suport dos treballadors a bord del camió i l'encarregat de l'empresa, que els acompanyarà amb un altre vehicle coordinant les actuacions. A més, el servici extra de la Nit de Sant Joan destinarà a la neteja de les platges a 7 operaris, una pala frontal, i dos camions.

 

A partir de la mitjanit i fins a les 8 hores del matí del dilluns 24, es prestarà el servici diari habitual de neteja de les platges durant temporada alta. A més, segons ha indicat el regidor de Platges, Pepe Doménech, durant les jornades del dissabte 22 i diumenge 23 de juny, s'intensificaran els missatges d'advertiment de la prohibició de fer foc a les platges a través del servici de megafonia informativa instal·lat en els punts més concorreguts de 8 platges de la ciutat, “sota risc de forta sanció administrativa”.

Dénia prepara un dispositiu especial de vigilància i neteja de les platges per a la Nit de S...
Dénia prepara un dispositiu especial de vigilància i neteja de les platges per a la Nit de S...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina