Ja està oberta la inscripció a les sessions, que impartirà l’experta en addiccions i adolescència Ana Puigserver els dies 18 i 25 de setembre
La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), comença amb les activitats dirigides a les famílies del curs 2024/2025.
Al mes de setembre s’organitza, per nové any consecutiu, una nova edició d’Educant en el present’, dirigida a mares, pares, famílies, docents i altres professionals amb l’objectiu d’informar i formar per a previndre i solucionar problemàtiques respecte a l’educació dels més joves a les quals que han de fer front les famílies i els professionals.
Les dos sessions d’Educant en el present d’enguany seran impartides per Ana Puigserver Gómez, experta en addiccions, especialista en adolescència, terapeuta familiar i treballadora social. Al llarg de les dos jornades es pretén donar ferramentes i estratègies als assistents per tal de fomentar una bona convivència i comunicació en la família i per a fer front a les problemàtiques derivades de l’ús o abús de les TRIC (telèfon mòbil, ordinadors, videojocs i xarxes socials).
El 18 de setembre es parlarà d’estratègies d’empoderament educatiu per a famílies. L'objectiu principal d'esta sessió és empoderar les famílies de manera que puguen actuar de manera eficaç per a reduir els riscos que apareixen durant la criança i que s’accentuen durant l’adolescència; els ajudarà a entendre què li passa al seu fill/a; podran anticipar-se per a evitar el conflicte; establiran normes i límits clars i coherents; se’ls facilitaran pautes per a mantindre una comunicació eficaç i, en definitiva, se’ls exposaran les ferramentes necessàries per a ser els millors entrenadors de la vida dels seus fills/es.
En la sessió del 25 de setembre, Ana Puigserver abordarà l’impacte de les TRIC i el paper de les famílies en l’educació digital. Esta vegada es pretén formar a les famílies sobre els desafiaments i oportunitats que afronten els fills/es en l'era digital, sensibilitzar sobre els riscos i beneficis de les TRIC (Tecnologies de la Relació, Informació i Comunicació) i previndre el seu ús inadequat.
Les dos sessions s’impartiran en la Casa de Cultura de Dénia, a les 19 hores.
Com inscriure’s
Per a participar-hi es requerix fer una inscripció prèvia facilitant nom i cognoms, telèfon i un correu electrònic de contacte.
Com es pot fer? Escanejant el codi QR que apareix en el cartell de l’activitat; enviant un correu a upccadenia@ayto-denia.es, per missatge directe en les xarxes socials (Facebook i Instagram) de la UPCCA de Dénia (@upccadenia) o enviant un whatsapp al telèfon 628 076 449.
Les persones que no hagen fet la inscripció prèvia podran formalitzar-la el mateix dia de les sessions sempre que l’aforament no estiga cobert.