Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El final de les Rotes es tancarà a l’accés de vehicles durant els mesos de juliol i agost

Vicent Grimalt, alcalde de Dénia: “Hem de garantir la seguretat en un punt on cada estiu la massificació dificulta, per exemple, l’accés dels vehicles d’emergències”

Una altra de les novetats de la campanya d’estiu 2021 és el tancament del tram final de les Rotes, des del restaurant Mena i en direcció a la cala de l’Aiguadolç. Una zona que cada any pateix una gran massificació de vehicles, en circulació o estacionats de manera irregular a la vora de la carretera o en espais molt propers als penyasegats “on en qualsevol moment hi pot haver desprenimets”, ha advertit l’alcalde, Vicent Grimalt. “Hem de garantir la seguretat en un punt on cada estiu la massificació dificulta, per exemple, l’accés dels vehicles d’emergències”.

El tancament es farà efectiu, de l’1 de juliol al 31 d’agost, mitjançant una barrera elevable i vigilada per personal que hi regularà l’accés en els casos previstos:

- Residents de la zona amb aparcament propi i persones que els visiten.

- Empreses de turisme actiu, per a càrrega i descàrrega.

- Bussejadors, amb l’autorització preceptiva, també per a càrrega i descàrrega.

- Clientela del restaurant Ca Nano, per a accedir al pàrquing de l’establiment.

- Persones amb mobilitat reduïda, per edat o diversitat funcional: hi ha places públiques reservades per a aquests casos o, en tot cas, els vehicles podran entrar-hi per a acostar aquestes persones a la zona de bany.

- L’autobús, per a poder pegar la volta.

L’horari d’accés restringit a la zona final de les Rotes serà de 8 a 18 h, “horari que podrà modificar-se, ampliar-se o reduir-se, segons l’experiència. Si a partir de les sis de la vesprada comprovem que l’afluència de vehicles continua sent excessiva, eixa àrea continuarà tancada”. Passat l’estiu, el dispositiu de control es retirarà, fins a l’any vinent.

Una vuitantena de places de pàrquing públiques i gratuïtes a 500 m

L’alternativa d’aparcament per a les persones que visiten les cales d’aquest últim tram de les Rotes és el pàrquing públic i gratuït, propietat de l’Ajuntament de Dénia, situat a només 500 m (antic minigolf), en la carretera de les Rotes.

A la part adquirida pel consistori es sumarà aquest estiu un altre tros de la parcel·la l’ús de qual ha cedit durant l’estiu l’Hotel les Rotes. “D’aquesta manera aconseguim tindre disponibles unes 80 places, suficients per a absorbir els vehicles que es concentraven al final de les Rotes”.

L’alcalde també ha recordat que estan en procés de licitació les obres de condicionament d’aquest pàrquing públic (asfaltat, pintat de la senyalització horitzontal i dotació d’enllumenat), que, una vegada acabades, tindrà una capacitat per a 137 vehicles.

“I per descomptat, tenim el servei d’autobús, que arriba fins al Mena”, ha afegit Grimalt.

El final de les Rotes es tancarà a l’accés de vehicles durant els mesos de juliol i agost

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina