Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

D*na Restaurant torna a Dénia per a reivindicar i celebrar la riquesa de la gastronomia local

El festival, organitzat per l'Ajuntament de Dénia i Turisme Comunitat Valenciana i comissariat pel 3 estreles Michelin Quique Dacosta, rendeix enguany un homenatge als restaurants i a tot el teixit productiu de l'hostaleria

Després de l'aturada obligada per la pandèmia es fa necessari que el D*na torne a eixir al carrer per a fer costat a bars, restaurants i comerços de Dénia i de la Marina Alta. Sota aquesta premissa s'ha presentat hui la quarta edició d'aquest reconegut festival gastronòmic que se celebrarà del 3 al 6 de desembre en la localitat alacantina. Amb el nom de D*na Restaurant, el seu objectiu és revitalitzar tota la cadena de valor agroalimentària i turística i construir un espai de retrobament del públic amb l'experiència gastronòmica. Tot això a fi de contribuir a la restauració d'un sector tan vital per a la Marina Alta com l'hostaler.

En paraules de Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, aquesta edició suposa una nova oportunitat de continuar projectant al món la importància de la gastronomia de la Marina Alta i la Comunitat Valenciana com a senyal d'identitat i motor de progrés. Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que és un encert retre homenatge als restaurants i “resituar les coordenades d'on succeeixen les coses, d'on tot comença”. Així mateix, ha agraït a tots els agents implicats l'esforç per materialitzar un projecte que reforça el valor de Dénia com a destí gastronòmic de primer ordre.

El comissari de l'esdeveniment, Quique Dacosta, ha recordat que el D*na Restaurant naix amb la vocació de traure al carrer l'alta cuina i generar un diàleg entre cuiners, productors i ciutadans. “Volem que tot el teixit productiu de la comarca estiga representat pels mateixos valors”, ha afirmat Dacosta.

Quatre dies de celebració, dos escenaris i desenes de xefs convidats
Entre el 3 i el 6 de desembre, els locals adherits a la iniciativa (bars, restaurants, gelateries, obradors, comerços del sector agroalimentari…) oferiran un programa de menús o elaboracions associats a productes de la terra així com altres activitats complementàries. De nou dos grans escenaris situats en el centre de la ciutat albergaran diferents sessions de cuina en directe de grans xefs nacionals i locals per a convertir-se en punt de trobada, celebració i difusió de l'esperit del D*na. En cadascun d'ells es faran demostracions culinàries i showcookings, xarrades, tallers, actuacions musicals, presentacions i degustacions de productors i productes locals, etc.

També tindran el seu espai en D*na Restaurant reconeguts xefs internacionals vinguts de ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la Unesco a la qual Dénia pertany des de 2015 (Burgos, Parma, Bergen, Östersund, Cochabamba).

D*na Restaurant torna a Dénia per a reivindicar i celebrar la riquesa de la gastronomia local
D*na Restaurant torna a Dénia per a reivindicar i celebrar la riquesa de la gastronomia local

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina