Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Signatura de l'acord de col·laboració amb la Fundació ÉTNOR per a la celebració del Festival de les Humanitats de Dénia

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, com a president de la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana, i el president de la Fundació per a l'Ètica dels Negocis i de les Organitzacions (ÉTNOR), Pedro Coca, han signat hui un acord de col·laboració per a la creació, gestió i promoció del Festival de les Humanitats que se celebra a Dénia el mes vinent d'octubre.

La Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia té com a principals finalitats la difusió, promoció i foment d'activitats culturals i socials, i per a això, entre els seus objectius es troba la celebració de l'esdeveniment cultural i social anual “Dénia Festival dels Humanitats”, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d'octubre de 2022.

El festival suposarà un important impuls a l'activitat social, cultural i econòmica a la ciutat de Dénia durant el mes d'octubre, és a dir, que, a més, contribuirà a la desestacionalització de l'activitat econòmica del municipi. Així mateix, permetrà que la societat civil, tant aquella que es troba en la seua etapa educativa (estudiants dels instituts, universitats, etc.), com en el seu cas, en la professional (filòsofs, escriptors, professorat, etc.), i aquella que s'integra o promou a través de l'activitat associativa (membres de l’IECMA, MACMA, etc.), puga participar en un fòrum obert de formació i debat amb experts de primer nivell en l'àmbit del pensament humanístic, entre altres qüestions, respecte de l'evolució futura de la humanitat.

En virtut de l'acord signat hui, els membres d’ÉTNOR poden incorporar-se a la direcció i/o coordinació del festival i també formar part de l'elenc de ponents, conferenciants, interlocutors o presentadors en les activitats programades.

La Fundació ÉTNOR, per part seua, es compromet a fer difusió entre els seus membres dels continguts i temàtiques relacionats amb la programació del Festival de les Humanitats.

La duració de l'acord de col·laboració és d'un any, prorrogable per un període d'igual duració, sempre que les parts estiguen d'acord.

L'alcalde de Dénia ha destacat la importància de l'acord signat hui, que permetrà al festival comptar amb el suport “molt valuós i necessari” de la Fundació ÉTNOR, una entitat que és sinònim de “rigorositat, pluralitat i innovació, a més de ser pionera en la promoció del reconeixement i el respecte dels valors ètics implícits en l'activitat econòmica i empresarial”.

L'aportació dels membres de la Fundació ÉTNOR, integrada per acadèmics, empresaris i directius, “serà capital per a arredonir la proposta del Festival de les Humanitats, avalada també per les Universitats d'Alacant i de València i el centre associat de la UNED a Dénia; la Generalitat Valenciana, entitats privades com Baleària i altres de caràcter cultural com l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta o l'Agrupació Artística Musical de Dénia”, ha subratllat l'alcalde.

El president d’ÉTNOR, Pedro Coca, considera “un honor” per a l'entitat participar en el projecte del festival, “que està donant a Dénia una dimensió que li permeta manifestar el seu profund arrelament amb la cultura”.

Coca ha agraït a l’Ajuntament de Dénia la invitació a sumar-se a la iniciativa i ha dedicat unes paraules d'agraïment a Josep Vicent Mascarell, membre de la comissió executiva de la Fundació, per a la qual és “una persona importantíssima” i que ha sigut qui “va generar un atractiu en el projecte i el nostre interés per participar”.

Signatura de l'acord de col·laboració amb la Fundació ÉTNOR per a la celebració del Fest...
Signatura de l'acord de col·laboració amb la Fundació ÉTNOR per a la celebració del Fest...
Signatura de l'acord de col·laboració amb la Fundació ÉTNOR per a la celebració del Fest...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina