Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Tànger (el Marroc) i Tours (França) estrenyen llaços d'amistat i col·laboració amb Dénia

Acompanyen a les Ciutats Creatives UNESCO i coneixen el D*na

Coincidint amb la reunió de les Ciutats Creatives i la celebració del Festival D*na, han estat a Dénia com a convidades les ciutats de Tours (França) i Tànger (el Marroc), amb les quals en els últims anys s'han mantingut estretes relacions de col·laboració.

 

La ciutat de Tànger va estar representada per la seua vicealcaldessa, Nafissa Laroussi, i el cap del departament de Cultura, Abdenweri Laamiri, els quals van expressar a l'alcalde, Vicent Grimalt, la seua voluntat d'establir convenis de col·laboració en matèria cultural i social. També es van reunir amb Ricard Pérez, de la Fundació Baleària, naviliera que manté una línia directa entre Algesires i Tànger. En aquesta entrevista es van plantejar diferents actuacions en les tres grans àrees en les quals se centren les actuacions de la fundació: Cultura i Esports, Medi Ambient i Cooperació Social. Es va parlar també de reprendre iniciatives per a ajudes a la infància en les quals la Fundació Baleària havia intervingut a la ciutat de Tànger anteriorment.

 

Després de compartir agenda cultural i entrevistes amb els representants de les diferents ciutats espanyoles presents en la trobada de Dénia, la delegació de Tànger va anunciar que es proposa articular un projecte per a presentar candidatura al seu ingrés en la Xarxa UNESCO.

 

Per part seua, la ciutat de Tours va correspondre a la destacada presència que va tindre Dénia en la seua fira anual, una de les cinc més grans de França, amb la visita d’*Elise Pereira Nunes, tinenta d'alcalde, i els directors responsables de Grans Esdeveniments, Christian Vidal, i de Relacions Internacionals, Marie Bernard Amirault. Com a delegada d'Igualtat, la regidora va estar especialment interessada a mantindre una entrevista de treball amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, i comandaments de la Policia Local, amb els quals es van abordar les actuacions locals en matèria de lluita contra violència de gènere i protecció de drets sobre diversitat sexual.

 

La delegació francesa va prestar igualment atenció a aspectes de l'organització del Festival D*na i als projectes relacionats amb gastronomia local. Tours és una de les quatre ciutats que integren la xarxa interna de Ciutats de la Gastronomia de França i està desenvolupant un gran centre regional gastronòmic amb institucions dedicades a la investigació, la formació i la protecció de la seua cultura i patrimoni alimentari.

Els representants de la ciutat de Tànger amb l'alcalde de Dénia
Trobada amb Ricard Pérez, de la Fundació Baleària
Entrevista de treball dels representants de Tours amb el regidor Javier Scotto i Policia Local

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina