Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les disfresses tornen als carrers de Dénia amb un “Carnestoltes pels núvols”

Els regidors de Festes, Educació i Comerç han presentat hui, divendres 10 de febrer, en roda de premsa la programació per a la celebració de Carnestoltes 2023.

 

Amb la temàtica “Carnestoltes pels núvols”, la celebració torna al carrer després de no celebrar-se els dos anys passats a raó de la crisi sanitària de la Covid-19, motiu pel qual se’n va “apostar per un carnestoltes a les escoles”, segons les paraules de la regidora d’Educació, Melani Ivars. Com ha comentat l’edil de Festes, Óscar Mengual, aquesta “era l’única festa que quedava per tornar al carrer”. El regidor ha explicat que aquesta edició torna amb “una ració doble”, fent referència al fet que carnestoltes se celebrarà tant en les escoles, del dilluns 13 al divendres 17 de febrer, com al carrer, el dissabte 18.

 

La jornada del 18 començarà amb les inscripcions al tradicional concurs de disfresses, entre les 17 i les 17:30 hores, al carrer de la Via, a l’altura del Museu del Joguet. La inscripció al concurs és obligatòria i gratuïta. A partir de les 17:30, començarà la cercavila pels carrers de la Via, Quevedo, la plaça de l’Arxiduc Carles i el carrer de Patricio Ferrándiz, per acabar al carrer de Sagunt, lloc en el qual s’ubicarà l’escenari.

 

La  gran novetat de la present edició és la inclusió d’una categoria juvenil per a participants d’entre 13 i 18 anys. El concurs passarà a constar de cinc categories, entregant-se tres premis per modalitat:

  • Mini (fins als 4 anys)
  • Infantil (de 5 a 12 anys)
  • Joves (de 13 a 18 anys)
  • Parelles (sense límit d’edat)
  • Comparsa (grups de 3 a 15 participants, sense limitacions per edat)

 

El tema de les disfresses serà lliure, i es valorarà l’originalitat, l’elaboració de la disfressa i l’exhibició sobre l’escenari. Per altra banda, per a les comparses els criteris que tindrà en compte el jurat seran la qualitat i originalitat del vestuari i la coordinació del grup.

 

L’acte d’entrega als guanyadors dels premis tindrà lloc aproximadament a les 19:30 hores. Després de l’entrega dels guardons, tindrà lloc una  discomòbil infantil fins a les 21 hores en la mateixa ubicació.

 

Un dels objectius d’enguany ha estat potenciar els distints barris de la ciutat, raó per la qual se celebra el carnestoltes de manera descentralitzada, centrant la festa en la zona de Patricio Ferrándiz amb el carrer de Sagunt, però amb un recorregut de passacarrer que recorre tot el centre. L’edil de Comerç, Sandra Gertrudix, ha destacat l’interés de les associacions de comerciants de Dénia per la celebració de la festa, en la qual la cercavila recorre els carrers comercials del municipi. També ha agraït en la seua intervenció la col·laboració d’ACADE en la cessió dels premis.

 

Carnestoltes a les escoles

 

Per a no deixar als més menuts sense la festa a les escoles, es continuarà organitzant la celebració en els centres de Dénia, Jesús Pobre i la Xara; Ivars ha exposat que la continuïtat de les activitats als col·legis respon a la demanda dels centres; inscrivint-se en aquesta edició, 9 escoles públiques, concertades i privades.

 

Del dilluns 13 de febrer al divendres 17, l’alumnat podrà gaudir d’animació amb un passacarrer amb música i globus i un taller de minibatucada per ensenyar a l’alumnat tècnicas de percussió. L’animació visitarà dos col·legis per dia, jornades acordades amb les escoles tenint en compte els horaris i les classes de l’alumnat.

 

Les disfresses tornen als carrers de Dénia amb un “Carnestoltes pels núvols”
Les disfresses tornen als carrers de Dénia amb un “Carnestoltes pels núvols”

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina