Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Regidoria d'Educació posa en marxa la ‘Biblioteca humana per a la diversitat’ en els centres escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre

La Regidoria d'Educació ha posat a la disposició dels centres escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre per a aquest curs la iniciativa ‘Biblioteca humana per a la diversitat’, un projecte socioeducatiu per a l'educació en valors i en la diversitat cultural, religiosa, familiar, de capacitats diverses, sexual i de gènere. Aquest primer any s'han sumat a l'activitat un total de nou col·legis: Raquel Payà, Cervantes, Llebeig, Les Vessanes, Montgó, Pou de la Muntanya, La Xara, Pare Pere de Jesús Pobre i Alfa&Omega.

 

Les persones-llibre

 

L'objectiu principal de la ‘Biblioteca humana’, una proposta ideada per Mariló Sánchez Tenor, educadora social i màster en Mediació educativa, és que es genere un aprenentatge des de la pròpia experiència, amb una activitat pràctica i vivencial en la qual l'alumnat experimente un acostament real a persones amb un model de vida diferent del propi, les anomenades ‘persones-llibre’.

 

Aquestes persones són referents positius que poden mostrar als escolars una realitat diferent de la que veuen en la seua vida familiar o social pròxima. Això podrà ampliar la seua visió de la vida i despertar un sentit crític propi sobre els missatges que reben en els diferents fòrums de la seua vida.

 

Dinàmica

 

El dia de la celebració de la Biblioteca Humana cada persona-llibre que acudisca al centre escolar disposarà d'un espai propi, amb taula i cadires, i podrà aportar objectes personals o professionals, utensilis, fotos, records, retallades de premsa, o qualsevol altra cosa que l'ajude a explicar de manera breu i dinàmica la seua experiència de vida entorn d'un tema de diversitat.

 

L'alumnat participant disposarà d'un xicotet fullet on apareixerà la foto i ressenya de la persona-llibre. També un xicotet dossier de fitxes per a recollida d'informació de cada experiència. Es formaran xicotets grups de 6 alumnes per persona-llibre i s'establirà un temps d'estada per taula. L'alumnat anirà passant per les diferents persones-llibre que vulga visitar. En finalitzar cada relat, la persona-llibre deixarà un xicotet espai de temps per a preguntes i posada en comú.

 

Amb posterioritat a la celebració de la Biblioteca Humana, a les aules, es proposa realitzar activitats on debatre i exposar l'aprés, així com els possibles prejudicis i estereotips.

 

Primera sessió, en el Raquel Payá

 

La Biblioteca humana va iniciar ahir la seua marxa en el col·legi d'educació especial Raquel Payá, dissenyada com una experiència de participació i estimulació sensorial al voltant de la vista, l'oïda i el tacte.

 

Les persones-llibre que van compartir la seua experiència amb l'alumnat són l'artista Tardor Roselló; la codirectora del cor de xiquets, xiquetes i adolescents EnCantem, Gen Roth; l'actor, ballarí i coreògraf Amín Sáez i la ceramista, restauradora i professora d'art Carmen Céspedes.

La Regidoria d'Educació posa en marxa la ‘Biblioteca humana per a la diversitat’ en els ...
La Regidoria d'Educació posa en marxa la ‘Biblioteca humana per a la diversitat’ en els ...
La Regidoria d'Educació posa en marxa la ‘Biblioteca humana per a la diversitat’ en els ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina