Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Acords del ple extraordinari

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Dénia celebrat este matí ha adoptat els acords següents:

 

  1. Revisió de la tarifa de subministrament d'aigua en el municipi de Dénia

          El regidor Paco Roselló ha explicat que per a 2024, l'increment sol·licitat és del 8,60%. La proposta de modificació de la tarifa respon al fet que el servei de l’aigua porta dos anys consecutius patint un sobrecost superior als 400.000 euros i existeix la necessitat d’absorbir la pujada en els costos de l'energia elèctrica, que s'ha disparat fins a un 70%, el cost de manteniment, que ha augmentat un 19% i el de personal, que ha pujat un 10%.

Este punt ha sigut aprovat per majoria amb els vots afirmatius de PSPV i Compromís i en contra del Partit Popular i Gent de Dénia.

 

  1. Aprovació inicial de la modificació d’ordenances fiscals.

El ple extraordinari ha tractat també la modificació de les ordenances fiscals per a l'actualització de l'Impost de Béns immobles, que s'incrementarà un 10%, així com l'aprovació d'un recàrrec de l'IBI per a habitatges desocupats durant més de dos anys, adoptant les mesures de la nova llei autonòmica sobre habitatges deshabitats, que podria arribar al 100%.

 

Han votat afirmativament el punt els grups PSPV i Compromís i han emés el seu vot negatiu Partit Popular i Gent de Dénia.

 

  1. Sol·licitar la inclusió de projectes d’obra dins del pla Planifica: pla d'inversions i finançament en infraestructures de la província d'Alacant.

La sol·licitud d’inclusió de projectes d’obra dins del pla Planifica de la Diputació d’Alacant s’ha aprovat per majoria amb el suport de PSPV, Compromís i Partit Popular i el vot en contra de Gent de Dénia.

L’Ajuntament de Dénia presentarà a la convocatòria del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal per a 2024-2027 (Pla Planifica) dos projectes: la reurbanització de diversos carrers en el barri històric de les Roques, com són el carrer de Sant Pasqual i una part del carrer de Sant Sebastià, amb un pressupost de 596.036,13 euros (IVA inclòs), i d'altra banda, la reurbanització del carrer d’Elx i carrers adjacents, amb un pressupost d'1.146.475,68 euros (IVA inclòs).

El pla està subvencionat al 55% per la Diputació d'Alacant i la resta del pressupost d’execució dels projectes serà d’aportació municipal.

 

  1. Per últim, s’ha donat llum verda a l’aprovació definitiva de la proposta d'estructura de costos per a la contractació del servei de manteniment i neteja de platges de Dénia, amb els vots afirmatius del PSPV, Compromís i Gent de Dénia i l’abstenció del PP.
Acords del ple extraordinari

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina