Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Alumnat del tercer curs del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d'Alacant presenta els seus projectes a Dénia

El dijous 29 de maig, de 10 a 13 hores, a la Biblioteca Municipal 

La ciutat de Dénia, seu del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra UA- Dénia, acull la presentació d'onze treballs elaborats per alumnat de tercer curs del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d'Alacant.
L'acte, que porta per títol “Intel·ligència gastronòmica. Sabors del saber”, està organitzat per l'alumnat de l'assignatura de ‘Protocol i gestió d'esdeveniments en gastronomia’, que impartix la professora Rosa Torres, en col·laboració amb Gasterra UA- Dénia, la Facultat de Ciències i l'Ajuntament de Dénia. Han apostat per fer un acte sostenible, tenint en compte per a això aspectes com la gestió de residus, la responsabilitat social, el càtering responsable i la petjada de carboni que genera l'activitat. 

Els treballs, que abasten diversos àmbits de temàtica gastronòmica, s'exhibixen en format de posters informatius, tenint oportunitat els assistents de realitzar consultes directament a l'alumnat que els ha desenrotllats.

L'obertura de la jornada, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal (c. Sant Josep, 6) a les 10 hores, comptarà amb la presència de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i de la degana de la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant, Magdalena García Irles. 

Actuarán de jurat el vicedegà d'estudis de la Facultat de Ciències, Antonio Sánchez; la directora de Gasterra, Juana Jordá i la coordinadora del Grau de Gastronomia, Arantzazu Valdés, al costat dels docents Rosa Torres, Covadonga Ordóñez, Ana Isabel Ibáñez, Carmen López i Phillipe Duperly, director del projecte Laboramusic.
També formaran part del tribunal avaluador Floren Terrades i Vicent Martín, director i tècnic, respectivament, de l'Oficina la Innovació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia.

El sector empresarial estarà representat per Mari Carmen Cano Cervantes, gerent de l'empresa del sector agroalimentari Eurosol, que patrocina un dels premis que s'atorgarà als treballs més destacats. 
Per part del sector hostaler seran presents José Manuel López, xef del restaurant Peix i Brases (1 estrela Michelin), i Esther Castillo, copropietària i sommelier del restaurant Baeza i Rufete (1 estrela Michelin).

Els treballs que es presentaran el dijous a Dénia són: 

- “Estudi comparatiu exploratori dels aspectes nutricionals de la gastronomia de l'ahir i del hui”, per Ana Miralles, Lluïa Corrals i Carla Gómez. 
- “Migracions contemporànies i identitat cultural gastronòmica”, per Isabo Salazar, David Micó, Fiorella Perrone i Camilo Franco. 
- “Fusió gastronòmica i art culinària inclusiva: tendències i objectius”, per Pau Bernabé, Laura Aznar i Esperanza Ballesteros. 
- “Innovació i l'excel·lència en alta cuina: llums i ombres de la gastronomia”, per Darío Villaverde, Manuel Sánchez i Jorge Marí. 
- “La neurodivergencia un repte per a la gastronomia?”, per Andrea Sánchez, Tania Valero, Daniel Calbet, Samuel Santana i Lluna González. 
- “Gastronomia i patrimoni”, per Diana Ayquipa, Rafael Anaya, Daniel Chen i Silvia Tarí. 
- “El valor de la gastronomia: ciència, cultura i tecnologia”, per Lucila Fasanello, Ksenia Yugas, Sara Cuarta i Marta Tomás. 
- “Ciència darrere del forn i la rebosteria: importància de les proporcions i els processos”, per Marta Clement i Lucía Gil. 
- “Funció emocional de la gastronomia: descripció i possibilitats en el cas de l'Alzheimer”, per Valeria Viúdez, Lucía Gómez, Sandra Hernández, Alexandra Álamo i Víctor Costa. 
- “Evolució de la comunicació en l'àmbit de la gastronomia: de la publicitat tradicional a les RRSS i els influencers”, per Ana Ballesta, María Brandolini i Carmen García. 
- “El valor de la transmissió de la gastronomia local”, per Paula Carrasco, Pau Sirera, Jaume Tortosa i Blanca Gallego. 


Alumnat del tercer curs del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d'...

Alumnat del tercer curs del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d'...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina