Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Vora 850 escolars de 4t i 6é de primària participen en el taller d’habilitats socials que organitza la Regidoria de Prevenció d’Addiccions en col·laboració amb la UNED Dénia

La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) i amb la col·laboració del Centre Associat de la UNED de Dénia, ha organitzat una nova edició del taller d’habilitats socials dirigit a alumnat de 4t i de 6é de primària, la primera part de la qual s’ha desenvolupat del 23 d’octubre al 14 de novembre. Hi ha participat 843 escolars d’11 centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

 

La regidora de Prevenció d’Addiccions, Melani Ivars, va estar present en alguna de les sessions impartides per tal de veure les dinàmiques d’aquesta activitat i com impregnen l’aprenentatge de l’alumnat.

 

Les facilitadores del taller són la pedagoga Lorena Pérez i les psicòlogues Cristina Cano i Beatriz Gonzalo, totes elles expertes en habilitats socials i professionals col·laboradores de la UNED de Dénia.

 

L'objectiu d’aquest taller és que l'alumnat adquirisca, desenvolupe i / o millore les competències relacionades amb les habilitats socials, aportant-li eines que li permeten tindre una adequada interacció en diferents contextos socials i li faciliten el control del comportament en diferents situacions en què es puguen trobar al llarg de la vida.

 

La finalitat és que l'alumnat, a través del joc, de la visualització, l’anàlisi i la reflexió de situacions reals, treballe les habilitats socials per millorar-les en les seues relacions i interaccions, tant amb iguals com amb altres persones; així com que aprenga un millor maneig i gestió de situacions conflictives. Es posa l’atenció sobretot en conceptes com l’autoestima, l’empatia, l'assertivitat, la presa de decisions, la influència i la pressió de grup.

Una vegada finalitzada cada sessió, el professorat completa un qüestionari per tal de poder avaluar la incidència de l’activitat i la seua utilitat pràctica.

 

El professorat remarca que treballar les habilitats socials és essencial per a ajudar a l’alumnat en el seu desenvolupament i dona una alta puntuació i valoració a la realització d’aquest taller, que tindrà la segona part a 2024.

Vora 850 escolars de 4t i 6é de primària participen en el taller d’habilitats socials que or...
Vora 850 escolars de 4t i 6é de primària participen en el taller d’habilitats socials que or...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina