Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El programa Relaciona’t i aprén facilita l’intercanvi lingüístic de 115 persones durant 2023

L’Ajuntament de Dénia impulsa esta activitat d’interrelació cultural i pràctica d’idiomes des de 2009

“Relaciona’t i Aprén” és un projecte per a aprendre i intercanviar idiomes i cultures de manera gratuïta, organitzat pel Departament de Cooperació i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Dénia en col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia. El programa, que porta en funcionament 14 anys, posa en contacte a persones que vulguen practicar i millorar un determinat idioma a nivell conversacional.

El funcionament és ben senzill. A partir del formulari que emplena cada interessat es crea una base de dades. El coordinador del programa busca en esta base les persones adequades per a l’intercanvi i, previ permís exprés, s’intercanvien els contactes.

Les persones participants intercanvien els seus respectius idiomes d’origen mitjançant reunions de conversa. Des d’aquest moment en avant, elles decideixen el lloc, l’horari i la freqüència de cada reunió. Per a un bon funcionament dels intercanvis es recomana que les persones interessades tinguen uns coneixements intermedis de l’idioma a practicar.

A més d’estos encontres, periòdicament s’organitzen altres activitats en grup. Una de les més populars és el ‘pub quiz’, un joc de preguntes de cultura general en anglés i espanyol. Durant l’any 2023 se n’han fet cinc sessions, en les quals han participat un total de 380 persones.

Quant a la inscripció en el programa “Relaciona’t i aprén” en 2023, s’han apuntat 185 persones interessades en intercanvis lingüístics, de les quals 115 han consolidat reunions periòdiques d’intercanvi. Aproximadament un 45% de les persones registrades són de nacionalitat estrangera, destacant la nacionalitat britànica.

El programa d’intercanvis està obert a tots els idiomes, però l’idioma estranger més sol·licitat és l’anglés, seguit del francés i de l’alemany.

Aquest programa es coordina des de l’Ajuntament de Dénia i compta amb la col·laboració de l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia i associacions de residents estrangers com la U3A-University of the Third Age, Euroclub i Dénia France Ouverture Francophone.

Hi trobareu més informació sobre el programa en l’enllaç següent  https://portal.edu.gva.es/eoidenia/relacionate-y-aprende-va/

 

El programa Relaciona’t i aprén facilita l’intercanvi lingüístic de 115 persones durant 2023

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina