Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les Ciutats Creatives de la UNESCO a Espanya reforcen a Dénia la seua aliança

La constitució de l'Associació Nacional de Ciutats Creatives, una reunió tècnica dels responsables dels projectes locals, contactes bilaterals i una intensa agenda d'activitat cultural i recreativa, han marcat la IV Trobada de Ciutats Creatives Unesco-Espanya que s'ha celebrat del 30 de setembre al 2 d'octubre a Dénia. La cita ha reunit nou de les deu ciutats espanyoles que formen part de la xarxa: Bilbao (Disseny), Burgos (Gastronomia), Granada (Literatura), Llíria (Música), Manises (Artesania), Sevilla (Música), Terrassa (Cinema), Valladolid (Cinema) i Dénia (Gastronomia).

 

La Trobada es va iniciar el divendres amb l'acte formal de constitució de l'Associació de Ciutats Creatives, signant els seus estatuts els alcaldes que ja han aprovat els estatuts en els seus respectius plens, i fent constar la seua intenció d'integració els que tenen el document en procés de tramitació. L'acte va comptar amb la presència de l'ambaixador delegat permanent d'Espanya en la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes, i els alcaldes de Manises, Jesús Borrás, i Llíria, Joanma Miguel. La presidència de la nova associació l'exerceix inicialment Burgos, l'alcalde de la qual, Daniel de la Rosa, va estar representat per la regidora de Cultura, Charo Pérez Pardo. També van ser testimonis de la constitució el secretari general de la Comissió Nacional de Cooperació amb la UNESCO, Santiago Sierra, i Isabel Ortega, secretària adjunta d'aquest departament dependent del Ministeri d'Afers Exteriors. Els alts càrrecs de relació amb la UNESCO han mantingut entrevistes i contacte permanent amb els representants de les ciutats al llarg dels tres dies de la Trobada de Dénia. L'ambaixador Rodríguez Uribes va participar igualment en l'acte d'inauguració del festival D*na.

 

Després de la trobada es va realitzar una visita guiada al CdT, on el seu director, Pepe Vidal, va explicar les activitats del centre. Professors de diferents centres de la xarxa i alumnes del CIPFP-Dénia van servir un menú elaborat amb productes, plats i tradició culinària de la Marina Alta, que va ser elogiat i recompensat amb aplaudiments de tots els presents.

 

Els focal points -gestors tècnics dels projectes de cada ciutat-, i els representants polítics de les ciutats van mantindre el dissabte a la Casa de la Paraula de l'Estació Marítima una reunió de treball en la qual es va dissenyar la línia de treball després de la constitució de l'associació, i es va manifestar la voluntat de continuar col·laborant de manera bilateral i sectorialment entre les deu ciutats actualment presents en la xarxa i d'acollir a les que en puguen incorporar-se en futures convocatòries de la UNESCO. Igualment es van apuntar alguns projectes que poden abordar-se conjuntament.

 

La Trobada de Dénia es va fer coincidir amb la celebració del Festival Gastronòmic D*na, un esdeveniment íntimament lligat a la seua condició de Ciutat Creativa de la Gastronomia, com l'any anterior va fer Bilbao en celebrar-lo aparellat a la Setmana Internacional del Disseny, la prestigiosa Bilbao Bizkaia Design Week. En el Festival D*na les ciutats van tindre un estand des del qual es facilitava informació de les seues activitats, coordinat per l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de Dénia i atés per alumnes i professors-tutors dels cicles de Cuina i Turisme del CIPFP-Dénia. Per l'escenari principal del festival van passar dos reconeguts xefs: Ricardo Temiño, del restaurant La Fábrica de Burgos (Ciutat de la Gastronomia) i Víctor Martín, del restaurant Trigo de Valladolid (Ciutat del Cinema).

Les Ciutats Creatives de la UNESCO a Espanya reforcen a Dénia la seua aliança
Les Ciutats Creatives de la UNESCO a Espanya reforcen a Dénia la seua aliança

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina