Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia presenta el seu Pla de Sostenibilitat Turística en Destí finançat amb 3 milions d'euros dels fons 'Next Generation EU'

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han presentat hui el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de la ciutat de Dénia, un programa l'objectiu del qual és la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial i amb els ODS com a eix. El pla inclou un total de 13 accions l'execució de les quals serà finançada íntegrament per fons Next Generation EU, dins de la seua convocatòria extraordinària de 2021, amb un pressupost total de 3 milions d'euros.

 

Les accions dissenyades per l'Ajuntament de Dénia pivoten entorn de quatre eixos: la transició verda i sostenible, la millora de l'eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat. 

 

El primer projecte a desenvolupar és la recuperació del parc Bosc de Diana, amb un pressupost de 569.000 euros. La creació d'aquesta zona verda, que serà la de major superfície de la ciutat, va ser la proposta més votada en els pressupostos participatius de l'ajuntament l'any 2020 i és una vella aspiració també del sector turístic, que desitja disposar de més espais verds en el destí. La rehabilitació sostenible del castell de Dénia (300.000 euros) i la renovació de l'oferta museística de la ciutat (266.190 €) són altres dues accions incloses en el PSTD 2021.

 

Es treballarà també en la transició ecològica del turisme i l'impuls a l'economia circular (45.000 euros) amb els objectius d'afavorir la transició ecològica del conjunt de la cadena de valor del turisme, reduir l'impacte ambiental de l'activitat i dissenyar i implementar accions específiques que permeten una gestió eficient dels recursos.

 

En matèria de mobilitat, es preveu la millora de la mobilitat sostenible i accessible al carrer Marqués de Camp (899.000 euros); la creació d'un Pla de mobilitat turística sostenible que permeta facilitar l'experiència turística als visitants i millorar la qualitat de vida dels residents (72.000 euros) i el desenvolupament de l'Estratègia de la bicicleta (75.000 euros), sorgida de la participació ciutadana, a través de 652 enquestes, i que incorpora també el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible redactat en 2008 i dades del Baròmetre Estatal de la bicicleta. 

 

Incorporar el model Destinació Turística Intel·ligent (DTI) en la gestió i desplegar les infraestructures i serveis necessaris per a convertir Dénia en un DTI és una altra de les accions incloses en aquest Pla, amb un pressupost de 305.000 euros de la convocatòria de 2021 per a la seua consecució. 

 

El desenvolupament d'un pla d'acció del projecte Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia per als pròxims 4 anys, alineat amb els principis del Pla de Sostenibilitat Turística, és una altra de les accions previstes. Disposa d'un pressupost de 60.000 euros del total assignat a Dénia pels fons Next Generation EU. Impulsar el pla de continguts i el projecte museogràfic del Centre de Gastronomia del Mediterrani, que tindrà la seua seu en Torrecremada, està inclòs en el Pla amb un pressupost destinat de 200.000 euros. 

 

El PSTD de Dénia proposa també impulsar un Pacte Local per un turisme sostenible que promoga processos col·laboratius i d'innovació ciutadana com a element clau per al turisme, un projecte que compta amb un pressupost de 45.000 euros.

 

Completen les accions del Pla la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS), amb 90.000 euros assignats, i les tasques de gerència del Pla, a les quals es destinen 73.810 euros.

 

En relació amb el pla, Grimalt ha comentat que “només els que treballen es mantenen”, explicant que, redactats els projectes, ara ve “la part més dura, la de les obres”. El secretari autonòmic ha destacat “la bona estructura del PSDTI”, ressenyant que és important que l'oferta turística canvie d'acord amb la societat i els temps; exemple de la qual cosa, segons les paraules de Colomer, és Dénia.

 

Distintius SICTED

 

Abans de compadir en roda de premsa, Grimalt i Colomer, acompanyats de la presidenta de AEHTMA, Cristina Sellés, han fet lliurament dels distintius SICTED de compromís amb la qualitat turística a diferents entitats de Dénia.

 

Grimalt ha volgut agrair el treball realitzat per a aconseguir reconeixements com el tercer premi SICTED a millor destinació turística. Per part seua, Colomer ha parlat de la importància del treball en equip d'empreses i institucions del sector per a “créixer amb confiança i orgull”. També ha aprofitat l'ocasió per a felicitar a Dénia pel seu treball després de la pandèmia en la reconstrucció i potenciació del sector.

 

Els serveis turístics deniers que han obtingut aquesta distinció en l'edició d'enguany han sigut Black Market BBQ , Casa Segaria, Croqueteria Qmcomo, Daniya Dénia Hotel, Dénia Lara, Gelateria Verdú , Krabithai International Massage Dénia , la Platja de l'Almadrava, la Platja les Deveses, la Platja de les Rotes, Restaurant La Barqueta i Restaurant Mr Fisher.

 

D'altra banda, les entitats, institucions i empreses que renoven enguany la distinció són Al Forn, Lloguers Deniasol, Lloguers i excursions Surf de vela ràpid & Quads Adventure, Anacasa Immobiliària , Ca Pepa Teresa, la Casa Municipal de Cultura, Comtat Gastro Xou Club, DeChiripa, Dénia Marriott La Segella Golf Resort + Spa, El Marí Port, El Marí Gires Gelateria Miquel Gelater, Hotel Costa Blanca, Hotel Els Gires, Hotel Los Angeles, Hotel Nou Romà, Hotel Palau Verd, Hotel Villamor, La Posada de la Mar, La Vecchia Roma, Marina El Portet de Dénia, el Museu del Joguet, el Museu Etnològic, Nàutica Noguera, Noguera Mar Hotel, l'Oficina de Turisme Dénia Central, l'Oficina de Turisme, la Platja Els Molins, la Platja les Marines, la Platja les Bovetes, la Platja Marineta Cassiana, la Platja Punta del Raset, la Policia Local Dénia, Quality Rent a Vila, Restaurant Primera Línia, Plataforma de manillar Trip Dénia, Serviden, Taverna Els Tomassets, Taverna Eulalia, TLCdénia, Viatges Vulcà i Windsurfing Dénia.    
 

Dénia presenta el seu Pla de Sostenibilitat Turística en Destí finançat amb 3 milions d'...
Dénia presenta el seu Pla de Sostenibilitat Turística en Destí finançat amb 3 milions d'...
Dénia presenta el seu Pla de Sostenibilitat Turística en Destí finançat amb 3 milions d'...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina