Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

D*na Festival reunirà els millors xefs en la sisena edició, que tindrà a la mar com a protagonista

El recorregut del festival amplia la seua extensió per a acollir encara més espais i activitats

D*na Festival torna els pròxims dies 30 de setembre i 1 d'octubre de 2023 amb una nova edició, la sisena ja, que novament reunirà a xefs destacats, productors, restauradors i gastrònoms, en el passeig de la Marineta Cassiana de Dénia (Alacant) per a gaudir i aprendre de la particular manera d'entendre la vida i la cuina a la vora del Mediterrani.

 

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, Nuria Montes, juntament amb Quique Dacosta, xef 3 Estreles Michelin i comissari gastronòmic del festival, i Rosa Martí, cuinera del restaurant La Giralda de Dénia, han presentat hui, 7 de setembre, la sisena edició del Festival D*na, en el restaurant Llisa Negra de València.

 

“De terra endins, de mar enllà som la gent de Dénia”, ha indicat Vicent Grimalt, fent al·lusió a una estrofa de la cançó “Venim del nord, venim del sud” de Lluís Llach. “Com a nouvinguts ´de terra endins i de mar enllà´ es va forjar la nostra terra, amb un caràcter especial, amb un tarannà acollidor, i ens caracteritza el gust per la vida i viure-la bé”, ha expressat l'alcalde. També, ha descrit Grimalt, "de terra endins i de mar enllà és, com no, la meravellosa cuina tradicional, de grans cassoles a foc lent, i la cuina avantguardista que homenatja i revoluciona, al mateix temps, eixos plats de mar, horta i muntanya que durant segles han alimentat allò que som, la qual cosa va fer que Dénia es convertira en Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO”.

 

“Enguany el D*na vol fer un homenatge a la mar” ha manifestat Vicent Grimalt, “i sobretot a la gent de la mar, i a tot el que ha oferit i continua aportant: la naturalesa, l'oci, el menjar, el treball, la salut, en definitiva, la vida”. Així que, el 30 de setembre i 1 d'octubre pròxims, en el passeig de la Marineta Cassiana de Dénia, “a la vora de la mar, torna el festival D*na amb una mar de possibilitats per a assaborir la Ciutat Creativa de la Gastronomia”.

 

Com explica Quique Dacosta, “en aquesta nova edició, D*na es torna temàtic. Sota el leitmotiv de la mar, explorarà la relació dels éssers humans amb la mar i la seua importància com a eix econòmic, cultural, gastronòmic i turístic”. Així, totes les ponències, tallers, parades, productes i proveïdors convergiran en la mar tant conceptual com físicament, ja que es desenvoluparan al llarg d'un recorregut que enguany s'amplia per a incloure encara més escenaris i activitats obertes al públic.

 

En l'escenari principal del Festival es desenvoluparan les ponències i showcookings de destacats xefs com Ángel León, José Avillez, els germans Torres i Maca de Castro, entre molts altres. “Hem convidat a cuineres i cuiners de la Península Ibèrica i les illes de totes aquelles regions que tenen mar i que d'alguna manera atresoren una riquesa que és digna de ser contada en el nostre D*na”, assenyala Quique Dacosta.

 

Un segon escenari estarà dedicat al producte, i per ell passaran reconeguts professionals dels fogons de la Comunitat Valenciana per a parlar de cuina marinera a través del guisat i els calders regionals. Aquest escenari acollirà també interessants tallers de cuina i producte mariner, oberts al públic prèvia inscripció.  

 

El producte i els seus productors també tindran el seu protagonisme a través dels nombroses parades de degustació que se situaran en una plaça central.

 

Un referent turístic i gastronòmic del Mediterrani

 

La sisena edició del D*NA consolida aquest festival com una de les grans cites gastronòmiques del nostre país i posiciona a la ciutat de Dénia -que en 2015 va ser nomenada Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO- com a capital gastronòmica del Mediterrani. 

 

El festival està organitzat per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana i compta amb la col·laboració mitjançant conveni de Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Dénia. Aquesta col·laboració públic-privada ha sigut un dels valors del festival ressaltats per Nuria Montes, qui ha manifestat que “un esdeveniment així només pot tirar avant per la col·laboració de les administracions públiques, de Quique Dacosta i de tot el col·lectiu empresarial de Dénia. Una simbiosi que és una estratègia d'èxit”. Montes ha qualificat així mateix a D*na com un “exemple de fortalesa de la gastronomia com a producte turístic, especialment a la Comunitat Valenciana”.

 

Per part seua, la cuinera Rosa Martí, en representació del gremi de la restauració denier, ha manifestat que “D*na ens aporta a tots els restauradors i també hem de secundar-lo, perquè és la millor propaganda que es pot fer de Dénia”.

D*na Festival reunirà els millors xefs en la sisena edició, que tindrà a la mar com a protag...
D*na Festival reunirà els millors xefs en la sisena edició, que tindrà a la mar com a protag...
D*na Festival reunirà els millors xefs en la sisena edició, que tindrà a la mar com a protag...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina