Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia treballa de manera programada durant tot l'any en el control de plagues

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia, Sandra Gertrúdix, juntament amb la delegada de la província d'Alacant de laboratoris Lokímica, Lidia Najar Segelles, han presentat en una roda de premsa durant el matí del 30 d'octubre, les actuacions que es duen a terme, de manera programada durant tot l'any, a la ciutat, per al control de plagues.

 

Sandra Gertrúdix ha anunciat que l'Ajuntament treballa durant tot l'any de manera programada en el control de plagues de la localitat i que Lokímica, l'empresa encarregada del servei, realitza actuacions de desinsectació, desratització i desinfecció en el clavegueram i contenidors soterrats igual que en els espais i edificis municipals, i lluita contra la proliferació de mosquits i processionària.

 

Segons la regidora de Medi Ambient, els tractaments en el clavegueram i contenidors soterrats, així com en els pipicans, de les huit zones de Dénia, es realitzen trimestralment amb la següent periodicitat: febrer, maig, agost i novembre.

En els edificis, espais municipals i col·legis pertanyents a l'Ajuntament de Dénia, s'actua també amb una periodicitat trimestral, realitzant serveis de desratització, desinsectació i desinfecció, en els mesos de febrer, maig, agost i novembre

 

En relació amb els treballs de control de mosquits, Sandra Gertrúdix, ha declarat que Lokímica s'encarrega de la vigilància i el control mensual, a Dénia, d'estos insectes de maig a octubre en els focus catalogats del municipi, a més de portar el control de legionel·la, tant a la ciutat com en els edificis públics. A més, segons ha explicat Gertrúdix, l'empresa de control de plagues també realitzarà xarrades en col·legis, i associacions, per a conscienciar a la població.

 

Respecte al control de plagues en els horts socials, tant urbans com dels col·legis, la regidora ha posat l'accent en una sèrie de consells per a evitar els mosquits i sobretot el mosquit tigre, com són evitar acumulació d'aigua, tant de pluja com de risc, en recipients, o romandre el menor temps possible en els horts a l'alba o al capvespre, entre altres.

 

Finalment, Sandra Gertrúdix i Lídia Najar, han comentat que de cara a la celebració de Tots Sants s'entregaran fullets en el cementeri amb les recomanacions per a controlar i evitar el mosquit tigre en la necròpolis, ja que en eixos dies molta gent s'acosta a canviar l'aigua de les floreres.

Els cementeris són llocs amb un alt risc de presència de mosquit tigre, i per a evitar la cria de larves, l'Ajuntament recomana que es retire l'aigua estancada dels recipients, ja que són llocs on aquest insecte posa els ous. En el seu lloc, es recomana fer ús de les esponges tant seques com humides, per a mantindre la humitat, i evitar la proliferació de mosquit tigre.

 

En el tractament contra mosquits, segons Lidia Najar, és molt important la conscienciació ciutadana, i que els veïns també puguen col·laborar informant l'Ajuntament de Dénia, quan detecten que hi ha acumulacions d'aigua, quan siguen grans per a evitar la proliferació dels mosquits comuns, i quan siguen acumulacions xicotetes d'aigua per a evitar la reproducció del mosquit tigre. Per a denunciar qualsevol tipus de problema en la via pública, s'aconsella cridar al següent número de telèfon de la regidoria de Medi Ambient: 966467061, per a què des de l'Ajuntament, es puga solucionar amb la major celeritat l'assumpte.
L'Ajuntament de Dénia treballa de manera programada durant tot l'any en el control d...
L'Ajuntament de Dénia treballa de manera programada durant tot l'any en el control d...
L'Ajuntament de Dénia treballa de manera programada durant tot l'any en el control d...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina