Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia posa en marxa dues estacions de bombament d'aigües residuals per a millorar el servei en les Marines i el Montgó

Les noves infraestructures augmenten la capacitat del sistema de clavegueram i permeten la connexió a la xarxa de més habitatges

L'Ajuntament de Dénia, a través de l'empresa concessionària del servei municipal d'aigua, Aqualia, ha finalitzat les obres de dues estacions de bombament d'aigües residuals en les Marines i el Montgó, infraestructures claus per al desenvolupament del clavegueram del terme municipal que ja han entrat en funcionament.

L'estació Cagarritar 2 permet desenvolupar còmodament el clavegueram de la zona de les Marines. Fins ara, el bombament existent havia superat la seua capacitat pel fet que en els últims anys s'han anat connectant al clavegueram un nombre creixent d'habitatges de la zona. Amb 25 kW de potència instal·lada, un grup electrogen amb modernes prestacions per a donar servei en moments d'absència d'alimentació elèctrica des de la xarxa i un sistema de telecontrol integrat, l'estació Cagarritar 2 es converteix en la instal·lació més capdavantera del clavegueram municipal. El pressupost d'execució d'esta estació, situada al carrer d’Ausiàs March, ha sigut de 469.056,78 euros.

Quant a la segona de les estacions posades en marxa, l'EBAR Col·lector E, amb un pressupost de 144.265,09 euros i una potència instal·lada de 12 kW, permet connectar a la xarxa general els habitatges de l'assagador de Santa Llúcia i el camí de la Galera, així com els carrers que acaben abocant les seues aigües residuals a estes dues. De manera directa, es connectaran una sesentena d'habitatges; xifra que es doblarà quan s'amplien les xarxes amb col·lectors secundaris.

L'obra permet salvar l'accident geogràfic que genera el barranc de Santa Llúcia gràcies a la posada en marxa del bombament. Així mateix, en esta actuació s'han finalitzat una sèrie de trams de col·lector previs al bombament que estaven en mal estat o que directament eren inexistents.

L'Ajuntament de Dénia posa en marxa dues estacions de bombament d'aigües residuals p...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina