Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El programa ‘Impuls a la Dansa’ arriba a la fi a Dénia amb una mostra oberta al públic de la companyia Over & Out i les alumnes participants en el taller

L'experiència, impulsada pel festival Dansa València, es completa amb una acció lúdica de mediació al carrer del Marques de Campo demà dissabte, 4 de novembre

Dansa València ha posat en marxa el projecte ‘Impuls a la Dansa’ per a acompanyar, estimular i facilitar el coneixement de la dansa des de múltiples eixos, localitzacions i dates. El programa, desenvolupat en complicitat amb el Circuit Cultural Valencià (CCV), té com a objectiu brindar oportunitats i recursos a ballarins i coreògrafs locals, així com promoure l'accés a les arts del moviment entre tots els ciutadans.

Entre les localitats i organismes adherits a la iniciativa es troba Dénia, que ha implementat ‘Impuls a la Dansa’ a través d'un grup d'alumnes de les escoles Babylon, Cuqui Ivars, Pas de Quatre, Miguel Ángel Bolo i Patricia Sentí del municipi. Com a resultat, la companyia Over & Out ha pogut beneficiar-se d'una estada en la qual ha treballat el projecte de mediació al costat del grup d'alumnes format per a l'ocasió. El projecte se centra en donar a conèixer tècniques i eines que permeten enriquir el moviment, obrint nous horitzons i acostant al col·lectiu a les exigències actuals de l'entorn professional de la dansa i al llenguatge propi de la companyia.

El resultat d'aquesta residència difondrà a la ciutadania amb una mostra oberta al públic programada per al 10 de novembre, en l’auditori del Centre Social. Aquesta presentació especial oferirà a l'audiència una visió íntima del procés creatiu, permetent-los submergir-se en una activitat en constant evolució. Les opinions i reaccions dels assistents suposaran una valuosa retroalimentació per a la companyia Over & Out i per al grup d'estudiants, ja que els ajudarà a continuar enriquint les seues propostes.

Dos components de la companyia, Carlos Peñalver i Elvira G. Navas, han estat durant el mes d'octubre i novembre en les instal·lacions de Artístics Dénia, on se'ls ha brindat un espai segur i estimulant per a explorar noves idees i fer evolucionar el seu treball.

Ballar és cosa de tots

El programa es completa amb la realització d'una acció de mediació lúdica amb l'audiència local el matí del dissabte 4 de novembre, a les 12.30 hores al primer tram del Carrer del Marqués de Campo. La iniciativa porta per títol ‘Me encanta bailar, pero se me da fatal’ i és desenvolupada pel col·lectiu Dánzate, integrat per Marta Sofía Gallego Sampedro i Andrea Dolz Burdeos.

La línia d'investigació d'aquesta acció de “cridada a l'atenció sobre el projecte Impuls a la Dansa” està lligada a la reflexió sobre què és la dansa o com es vinculen amb el moviment les persones que no tenen formació en aquesta disciplina artística. “L'objectiu és obrir la dansa a la diversitat dels cossos i de les veus tradicionalment oblidats per aquesta disciplina, per a nodrir-la fent-la així més igualitària”, avancen des del col·lectiu.

 

 

El programa ‘Impuls a la Dansa’ arriba a la fi a Dénia amb una mostra oberta al públic de la...
El programa ‘Impuls a la Dansa’ arriba a la fi a Dénia amb una mostra oberta al públic de la...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina