Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

'La ràdio amb veu de dona', l’homenatge de Dénia a les primeres locutores de ràdio de la ciutat

Divendres passat va tindre lloc al teatre auditori del Centre Social de Dénia l’homenatge del Dia Internacional de la Dona 2024 a les primeres locutores de ràdio de Dénia, representades en l’acte per Marisa Ferrándiz i Ana Albarracín.

 

Amb elles, es va homenatjar també a Maria Marsal; Amparo Marsal; Pepita Cabrera; Paquita Ribes; Manolita Marco; Rosita Oltra, Conchita Alemany; Rosa Pastor; Maite Marzá, Alicia Salort i Inmaculada Hernández, dones pioneres de la ràdio a Dénia des de la creació de la primera emissora de ràdio de la ciutat l’any 1933 fins a primeries de la Transició. I en l’acte, el passat es va reunir amb el present i van participar-hi també de la celebració, rebent l’aplaudiment del públic, les locutores dels anys més recents: Miriam Pagán, qui va presentar i conduir l’acte d’homenatge; Françoise Crespo, Pepa Ginestar, Celia Marín i Marián Albalat.

En l’acte es va projectar l’audiovisual La ràdio amb veu de dona creat per Antoni Reig i Juan Antonio Masó per a l’ocasió, vint-i-cinc minuts de metratge amb imatges antigues i testimonis de les dones que van escriure, i continuen fent-ho, la història de la ràdio a la ciutat.

L’homenatge es va completar amb l’actuació en directe del grup de dones músiques Menta presentant l’espectacle “Gardenia”. Una selecció de boleros compostos per dones –Dos gardenias para ti o Bésame mucho, per posar dos exemples- que han passat desapercebudes mentre les seues obres agafaven una importància musical històrica.

 

'La ràdio amb veu de dona', l’homenatge de Dénia a les primeres locutores de ràdio d...
'La ràdio amb veu de dona', l’homenatge de Dénia a les primeres locutores de ràdio d...
'La ràdio amb veu de dona', l’homenatge de Dénia a les primeres locutores de ràdio d...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina