Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia ingressa als fons municipals una nova obra de Costa Tur gràcies a la donació de la família Rodrigo Pérez

Els germans Amparo, Carlos i José Luis Rodrigo Pérez, complint la voluntat dels seus pares, José Antonio Rodrigo Gurrea i Amparo Pérez Alfonso, han fet donació a l’Ajuntament de Dénia de l’obra L’illa del Portitxol, del pintor Costa Tur (1926-2020).

Amb aquesta donació, els fons municipals passen a tindre quatre obres originals de Costa Tur, artista estretament vinculat a Dénia des de la infantesa.

En nom de la família, José Luis Rodrigo Pérez va agrair la intermediació Jaime Bertó en la donació del quadre, així com l’atenció de la cap del departament de Cultura, Maribel Font, amb qui s’han coordinat els detalls de la donació.

José Luis Rodrigo va assenyalar que els seus pares van adquirir l’obra als anys 70. Una compra que unia la passió per la pintura de la mare i l’admiració del pare pels paisatges de Dénia, Xàbia i els voltants. Els tres germans guarden molts records de Dénia, on son pare solia portar-los d’excursió sovint. De fet, esta és la ciutat del seu avi Luis, propietari d’una ferreteria en el cantó del carrer de Sant Josep amb el del Pare Pere.

El quadre L’illa del Portitxol ha estat penjat durant 30 anys al xalet familiar de Gandia, sent testimoni dels moments més íntims dels Rodrigo Pérez i una part de la seua memòria que ara han volgut compartir amb la ciutat que tant estimen.

Divendres passat, els hereus Rodrigo Pérez van formalitzar la firma de l’acta de donació amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

L’Ajuntament de Dénia ingressa als fons municipals una nova obra de Costa Tur gràcies a la d...
L’Ajuntament de Dénia ingressa als fons municipals una nova obra de Costa Tur gràcies a la d...
L’Ajuntament de Dénia ingressa als fons municipals una nova obra de Costa Tur gràcies a la d...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina