Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Alcaldes i alcaldesses de la Marina i la Safor s'uneixen per a reivindicar la connexió ferroviària entre les dos comarques

Dénia ha acollit hui una reunió de les alcaldesses i els alcaldes de Gandia, Oliva, Bellreguard, Palmera, Ondara i Dénia amb l'objectiu d'unir forces per a reivindicar una connexió ferroviària que done solució a la reivindicació històrica de les dos comarques.

 

En aquesta trobada, els representants de les sis poblacions han acordat, en primer lloc, començar a treballar en la redacció d’una declaració conjunta que reflectisca la posició unànime de tots els municipis afectats per la manca de connexió ferroviària entre la Marina i la Safor. Un clam conjunt que es farà arribar a les administracions supramunicipals competents -el Ministeri de Transport i la Generalitat- juntament amb la sol·licitud de convocatòria d'una mesa de diàleg que concerte i acorde la solució definitiva de connexió que necessiten els municipis de les dos comarques. De moment, el secretari d’Estat de Transport ja ha manifestat el seu suport a la creació d’este òrgan i ha confirmat la participació del ministeri.  

 

"Aquest tema necessita honestedat i que ens parlen clar sobre els projectes que s'estan barallant", han coincidit a destacar els alcaldes i alcaldesses, en un moment en què el debat sobre la connexió ferroviària entre les dos comarques torna a estar sobre la taula a partir del recent anunci del projecte d'un TRAM entre Gandia i Dénia del president de la Generalitat, Carlos Mazón.

 

El tercer punt consensuat en la trobada d'aquest matí a Dénia és la constitució d'un fòrum d’agents socials i econòmics de la Safor i la Marina, on també hi estarien representants els ajuntaments, per tal d’avançar en més polítiques comunes entre ambdues comarques.

 

Alcaldesses i alcaldes han insistit en què la connexió ferroviària de els dos territoris és "una necessitat urgent, però també un dret de les nostres ciutadanies; un mitjà de vertebració territorial, social i econòmica que no anem a deixar d'exigir".

Alcaldes i alcaldesses de la Marina i la Safor s'uneixen per a reivindicar la connexió f...
Alcaldes i alcaldesses de la Marina i la Safor s'uneixen per a reivindicar la connexió f...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina